Kraamzorg Saskia Zorgt

Kraamzorg aangepast aan de zorgbehoefte van het moment! 

Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijke kraamzorg heeft veel raakvlakken met de reguliere kraamzorg. Natuurlijke kraamzorg is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Het gebruik van natuurlijke middelen in de verzorging van jou en je baby staan bij natuurlijke kraamzorg centraal. Daarnaast wordt er onder andere aandacht besteed aan warmtezorg en het gebruik van wikkeldoeken en kleding van natuurlijke materialen. Als Natuurlijk Kraamverzorgende zal ik ook de reguliere kraamvrouwen kennis laten maken met het natuurlijke. Gewoon als aanvulling en om te ervaren. Kraamzorg staat voor rust, ondersteuning en leren. 

 

1. Een natuurlijk kraampakket

Een natuurlijk kraampakket, kende jij het al? Een kraampakket vol verzorgingsproducten met natuurlijke, duurzame oorsprong met daarin het welbekende kraamverband, alcohol en gaasjes. Maar denk bijvoorbeeld ook aan gedroogde kamille en kamille olie. De inhoud verschilt per pakket. Helaas worden natuurlijke kraampakketten (nog) niet vergoed, maar je kunt het natuurlijk ook cadeau vragen.

2. Het gebruik van wol

We weten allemaal dat het belangrijk is om je pasgeboren kindje goed warm te houden. Je kunt dit op een natuurlijke manier doen door wol te gebruiken. Wol houdt warmte vast als het koud is, maar laat het juist los wanneer het te warm wordt. Het heeft een hoge vochtopname zonder nat aan te voelen. En wol neemt afvalstoffen van de huid gemakkelijk op. Gebruik bijvoorbeeld wollen kleertjes, sokjes, dekentjes en een wol-zijden strikmutsje. Zelfs de H&M verkoopt tegenwoordig betaalbare rompertjes van wol. Of kijk anders eens bij “In de Wolletjes” of “GreenJump”.

 

3. Je kindje inwikkelen

Een manier om je pasgeborene extra geborgenheid te bieden is door hem of haar te wikkelen in een soepele geweven wollendoek. Zo blijft je kindje goed warm en het geeft jouw kleintje een geborgen en veilig gevoel. Wikkelen bevordert daarnaast een rustige slaap. Bij het wikkelen doe je een wollen dekentje stevig, maar niet te strak om het lijfje van je kindje. Het is dus iets anders dan inbakeren. Tijdens de kraamweek laat ik jullie het wikkelproces ervaren en natuurlijk kun je het na een aantal keer ook zelf.

4. Kamille voor van alles


 

5. Kwark-compressen

Geef je borstvoeding en heb je last van stuwing of een borstonsteking? Dan kunnen kwarkcompressen helpen. Deze en nog meer toepassingen met natuurlijke materialen gaan jullie ervaren in de kraamweek.

6. Verwarmend eten

Tijdens de kraamtijd is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt of beter nog: laat zorgen! Je bent in deze herstelperiode extra vatbaar voor kou en ziektes. Verwarmende gerechten zoals verse kippensoep en havermout helpen bij het herstel en ze verhogen je weerstand. Geen puf om te koken? Vraag je partner of vrienden om iets lekkers te maken. Of gebruik de eerste weken van je zwangerschapsverlof om je diepvries alvast te vullen met maaltijden en soep. Dan staat er zo een voedzame maaltijd op tafel na je bevalling. In het boek The First Forty Days vind je lekkere recepten vol ingrediënten om je herstel te bevorderen.

 

7. Meer over natuurlijke kraamzorg

Wil je meer weten over natuurlijke kraamzorg? Dan is het blad ‘Moederen‘,echt een aanrader. Dit fijne blad vertelt je alles over hoe je op een natuurlijke manier met je zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode om kunt gaan. Het staat vol praktische tips, zoals hoe maak je een kamille wrap, hoe ziet een natuurlijke babyuitzetlijst er uit en meer. ‘Moederen’ is online te koop en kost 9,95 euro. 


E-mailen
Bellen
Map
Info